Matchpoint Banen
Aan de slag, wat moet ik weten?

Aan de slag, wat moet ik weten?

Aan de slag
We heten je van harte welkom als nieuwe medewerker bij Matchpoint Banen. Vanzelfsprekend wil jij je zaken goed geregeld hebben. We regelen niet alleen je bemiddeling naar een nieuwe baan, maar we verzorgen ook het werkgeverschap.
Goed werkgeverschap staat bij ons hoog in het vaandel. Lees verder hoe we hier vorm en inhoud aan geven.

Dienstverband
De arbeidsrelatie wordt vastgelegd in je uitzend- of arbeidsovereenkomst. Afhankelijk van de opdracht wordt het type overeenkomst gekozen. Meestal is in aanvang sprake van een uitzendovereenkomst Fase A. Bij een detachering voor langere duur kan gekozen worden voor een arbeidsovereenkomst. Daarnaast kiezen steeds meer werkgevers voor payrolling via Matchpoint Banen. Krijg je een payrollovereenkomst dan betekent dat dat werkgevers het formele werkgeverschap uit handen geven met alle bijbehorende administratieve verplichtingen, zoals ziekterisico en pensioenverplichtingen. In alle gevallen krijg je je salaris van Matchpoint Banen. Dit zijn voor jou, voor de opdrachtgever en voor Matchpoint Banen belangrijke zaken, die goed geregeld moeten zijn. Dat doen we het liefst persoonlijk. Voor jou wel zo prettig om te weten wie je contactpersoon is en wij vinden het belangrijk onze medewerkers persoonlijk te kennen. In het persoonlijke contractgesprek wordt verder met je doorgenomen hoe we vorm en inhoud gaan geven aan het verdere contact in je dienstverband: electronisch waar het kan, persoonlijk waar het nodig is. Lees verder over de waarde die we toevoegen.

CAO
Kies je voor werken via Matchpoint Banen, dan kies je voor de zekerheid en betrouwbaarheid van een werkgever die is aangesloten bij de Algemene Bond voor Uitzendondernemingen (ABU). Je rechtspositie is vastgelegd in de door ABU afgesloten CAO voor Uitzendkrachten. Daarmee weet je zeker dat je arbeidsvoorwaarden uitstekend zijn geregeld. Deze CAO bepaalt bovendien dat je wordt ingeschaald volgens de beloningsregeling/CAO van de opdrachtgever. Hiermee is je salaris altijd gelijkgesteld aan dat van het vaste personeel, evenals eventuele vergoedingen of toeslagen. Dit is bij wet geregeld. Onze opdrachtgevers betalen voor onze dienstverlening, dus dat gaat nooit ten koste van jouw salaris.
De hele CAO-tekst kan je hier downloaden. Click here for an English version. Układ Zbiorowy Pracy (CAO) dla Pracowników Tymczasowych 2019-2021.

Er is trouwens ook een superhandige CAO-app  die je kunt downloaden vanuit de Apple Store (Zoek op CAO ABU). Handig voor als je snel de tekst moet opzoeken, iets moet berekenen, of misschien wordt je vraag beantwoord met de Q&A. 

Collectieve Zorgverzekering
Matchpoint Banen biedt alle medewerkers en flexkrachten een collectiviteitskorting aan van 10% op zorgverzekeringen bij Avéro Achmea of CZ. Ga je aan de slag bij Matchpoint Banen dan kan je onmiddellijk gebruik maken van deze aantrekkelijke kortingspakketten. 

Pensioen
Ga je via Matchpoint Banen aan de slag, dan kom je in de pensioenregeling van StiPP,  het pensioenfonds voor de Flexbranche. De uitvoering van StiPP ligt bij Achmea. Wil je meer weten over Stipp, klik dan hier.

Ziek
Het is niet te hopen, maar iedereen kan ziek worden. Ben je ziek en kan je niet op je werk verschijnen, dan vragen wij je om dat vóór aanvang van je werk als eerste te melden bij je leidinggevende. In de tweede plaats bel je Matchpoint Banen op 0117-399199  (buiten kantooruren luister je de telefoonbeantwoorder af op welk nummer we bereikbaar zijn). Matchpoint Banen draagt zorg voor een correcte ziekte-uitkering en voor je verzuimbegeleiding.  We hebben dat ondergebracht bij onze partner Acture.

Scholing
Als werkgever vinden wij het belangrijk te investeren in onze medewerkers. Een cursus nodig om je dienstverband en inzetbaarheid een extra impuls te geven? Bespreek het met je contactpersoon bij Matchpoint Banen. Er is meer mogelijk dan je denkt. Cursussen proberen we zoveel mogelijk in eigen regio aan te bieden, zodat je reistijd en reiskosten beperkt blijven.