Helloflex login
Favoriet(en)
Sluiten

Jouw favorieten

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben wij een aantal veelgestelde vragen voor je beantwoord. Staat jouw vraag er toch niet tussen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op of kom langs op ons kantoor. Bel naar 0117-399199 of mail naar info@matchpointbanen.nl en wij staan je graag te woord.

1. Hoe gaat solliciteren bij Matchpoint Banen in zijn werk?

Wat leuk dat je interesse hebt in een van onze vacatures! Solliciteren of contact met ons opnemen kan gemakkelijk en snel op 3 manieren:

 • Via onze website: Solliciteer gemakkelijk en snel online. Vul het formulier in, voeg je CV of een sollicitatie-video bij en schrijf in het opmerkingenveld waarom jij de ideale kandidaat voor de functie bent.
 • Per mail: Je kan ook een mail sturen naar sollicitaties@matchpointbanen.nl. Voeg ook in dit geval je CV bij en schrijf in de mail een korte motivatie en toelichting op jouw sollicitatie.
 • Bellen: Uiteraard kan je ons bellen op 0117-399199 voor vragen over onze vacatures, om je interesse in een vacature kenbaar te maken, om een afspraak te maken voor een inschrijving of om jouw sollicitatie toe te lichten. Wij vragen je dan alsnog om je CV op te sturen. 

Niet gevonden wat je zocht? Dan kan je een open sollicitatie sturen met jouw wensen en kwaliteiten. Of maak een persoonlijke vacature alert aan, waarmee je onze nieuwe vacatures direct in jouw mailbox ontvangt.

Wat gebeurt er met mijn sollicitatie?

Na jouw sollicitatie ondernemen we de volgende 3 stappen om jou naar een nieuwe baan te bemiddelen:

 1. Zodra wij jouw sollicitatie hebben ontvangen gaan we direct voor je aan de slag. We beoordelen jouw geschiktheid voor de functie aan de hand van jouw CV, motivatie en wensen.  Waar nodig nemen we contact op met de opdrachtgever, om onderdelen uit jouw profiel anoniem met hen te bespreken. Je kan van ons een reactie op jouw sollicitatie verwachten binnen 2 of 3 werkdagen. 
 2. Bij interesse in jouw profiel maken we een afspraak voor een persoonlijke inschrijving. Wij geloven nog altijd in de kracht van persoonlijke bemiddeling. Algoritmes kunnen handige hulpmiddelen vormen in het vinden van geschikte kandidaten, maar om écht die perfecte match te kunnen maken is persoonlijk contact essentieel. Een inschrijving vindt altijd plaats op het kantoor van Matchpoint Banen aan het Spuiplein in Breskens en dit duurt maximaal een half uur. 
 3. Na de persoonlijke inschrijving kunnen wij écht stappen ondernemen en jouw profiel en CV voorleggen bij de opdrachtgever. Bij interesse plannen we een sollicitatiegesprek in met de opdrachtgever. Als zij jou willen aannemen, dan regelen wij jouw eerste werkdag. Daarna gaat alles vanzelf en sta je onder directe leiding van het bedrijf, wij zijn jouw formele werkgever.

2. Wat is het verschil tussen werving & selectie, uitzenden en detacheren?

We begrijpen dat het in de wirwar van uitzend-termen vaak onduidelijk kan zijn wat nu precies op jou van toepassing is. Het belangrijkste is: we bemiddelen in werk in Zeeuws-Vlaanderen. Dit doen wij op verschillende manieren. Uitzenden komt het vaakst voor. Matchpoint Banen brengt de uitzendopdracht, ofwel vacature, en de geschikte kandidaat samen, waaruit een uitzendovereenkomst voortvloeit. De duur van de opdracht kan uiteenlopen van 1 dag tot een groot aantal jaren met een vast contract bij Matchpoint Banen. 

Bij een detachering is dat anders. Hierbij gaat het om een opdracht voor bepaalde duur, met een vooraf vastgelegd aantal uren per week. Dit komt bijvoorbeeld regelmatig voor in de bouw. In het geval van werving en selectie besteedt een bedrijf het gehele sollicitatieproces uit bij Matchpoint Banen. Ze maken daarbij gebruik van onze expertise en het uitgebreide netwerk dat wij hebben in de regio. Na de sollicitatieprocedure neemt het bedrijf het vervolg weer over van Matchpoint Banen.

Nu kan jij tijdens de sollicitatieprocedure en in jouw contract herkennen welke manier van bemiddeling door Matchpoint Banen op jou van toepassing is.

3. Ik ga aan de slag via Matchpoint Banen, wat moet ik weten?

Wat leuk dat we jou hebben kunnen bemiddelen naar een nieuwe baan! Hier stopt onze service niet, we verzorgen namelijk ook het werkgeverschap. Je gaat met ons een arbeidsovereenkomst aan en wij betalen jouw salaris uit. Goed werkgeverschap staat voorop en daarbij hoort een steeds hogere mate van ontzorging. Dit is een groot onderdeel van ons vakgebied geworden. Lees hieronder op welke manier wij ontzorgen:

 • Wanneer je aan het werk gaat voor Matchpoint Banen, is de uitzend-CAO van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) op jou van toepassing. Benieuwd naar alle arbeidsvoorwaarden, rechten en plichten? Uitgebreide informatie hierover kan je vinden in de CAO, via deze link
   
 • In Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering te hebben, wanneer je aan het werk gaat. Het goede nieuws is, dat Matchpoint Banen dit voor jou kan verzorgen, bij zorgverzekeraar HollandZorg. Deze zorgverzekering bestaat uit: het basispakket en een No Risk I en II pakket, waarbij het eigen risico van €385,- volledig is gedekt, tandheelkunde erbij zit en de vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage voor medicijnen is inbegrepen. De kosten voor deze zorgverzekering zijn €154,20 per maand, wat neerkomt op €35,58 per week. Dit bedrag houden we in op je salaris, zo heb je zelf geen omkijken meer naar je zorgverzekering.

  Daarnaast kunnen wij via HollandZorg ook Zorgtoeslag voor je aanvragen bij de Belastingdienst. Het maximum bedrag dat je per maand aan Zorgtoeslag kan ontvangen in 2024 is €127,-. Let op: de uitvoering van de Zorgtoeslag ligt bij de Belastingdienst, wij kunnen enkel de aanvraag voor je doen en vanaf dat moment ligt de controle en de bepaling van het maandelijkse bedrag volledig bij de Belastingdienst. Hierover communiceert de Belastingdienst direct aan jou. 

  Ook HollandZorg communiceert direct aan jou over jouw zorgverzekering. Je kan een online account aanmaken waarin je jouw polis, declaraties en andere zorg gerelateerde zaken kan bekijken. Als je contract bij Matchpoint Banen eindigt, stopt automatisch jouw zorgverzekering via ons. Echter, je kan de zorgverzekering bij HollandZorg blijven behouden, daarvoor neem je zelf contact op met HollandZorg na beëindiging van jouw contract.

  Heb je al een Nederlandse zorgverzekering, maar wil je gebruikmaken van ons aanbod en overstappen naar de zorgverzekering van HollandZorg? Dan is dit uiteraard mogelijk, echter pas vanaf 1 januari 2025. Wij kunnen dan de overstapservice voor je verzorgen. Het is overigens ook mogelijk om gewoon zelf een zorgverzekering af te sluiten bij HollandZorg.

  Heb je interesse in ons aanbod voor een zorgverzekering en/of zorgtoeslag via HollandZorg? Stuur dan een mailtje naar info@matchpointbanen.nl en wij zetten het in gang!
   
 • Heb je een baan gevonden via Matchpoint Banen, maar ben je nog op zoek naar een woning? Ook in dat geval staan wij voor je klaar. Je kan namelijk gebruik maken van onze Matchpoint Residenties. Je woont dan tegen een vriendelijk tarief in een comfortabel huis of appartement in de buurt van jouw werkplek. Klik hier voor meer informatie.
   

4. Bouw ik als uitzendkracht pensioen op?

Uiteraard heb je als uitzendkracht (ouder dan 18 jaar) ook recht op pensioen. Vanaf de start van jouw arbeidsovereenkomst bouw je pensioen op volgens de pensioenregeling bij StiPP, het pensioenfonds voor de flexbranche. Je start in de Basis regeling en na 52 gewerkte weken ga je over in de Plus regeling. Kijk hier voor meer informatie over jouw pensioen bij StiPP.

Heb je de pensioengerechtigde leeftijd al bereikt? Dan mag je naast je pensioen ook werken. Je bouwt dan geen pensioen meer op. Let daarnaast goed op waar je de loonheffingskorting toepast: op je pensioen of op je loon.

5. Wat als ik ziek word, krijg ik dan doorbetaald?

Iedereen is wel eens ziek en kan daardoor niet naar het werk komen. Wij vragen medewerkers van Matchpoint Banen om bij ziekte vóór aanvang van de werkdag naar de directe leidinggevende te bellen. In de tweede plaats bel je naar Matchpoint Banen om jouw ziekmelding door te geven, op het nummer 0117-399199. Wij dragen vervolgens zorg voor een correcte ziekte-uitkering en voor je verzuimbegeleiding. We hebben dat ondergebracht bij onze partner Acture. Kijk hier voor meer informatie.

6. Kan ik bij Matchpoint Banen ook cursussen en/of scholing volgen?

Bij goed werkgeverschap hoort ook investeren in de medewerkers. Dit is voor ons erg waardevol en daarom bieden we jou de mogelijkheid om relevante cursussen en scholing te volgen. Hiervoor maken we afspraken met jou en met je werkgever. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en jouw wensen te bespreken.

7. Ik wil naast mijn studie graag wat bijverdienen, wat moet ik weten?

Bijverdienen naast je studie of school kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een zomerbaan of als weekend- en vakantiekracht. Er zijn een aantal zaken die je moet weten als je naast een studie gaat werken. Hieronder vind je meer informatie over zomerbanen, studeren en bijverdienen en studiefinanciering, kinderbijslag en bijverdienen:

 • Zomerbanen: Beleef een echte Zeeuwse zomer, met een zomerbaan via Matchpoint Banen! In de maanden juli en augustus barst het toeristische seizoen los in de regio. Er komen dan honderden zomerbanen vrij bij onder andere strandpaviljoens, campings, supermarkten, winkels enzovoorts. Check onze zomerbanen-pagina voor meer informatie en om online te solliciteren.
 • Studeren & bijverdienen: De belastingdienst kent een speciale scholieren- en studentenregeling, die betrekking heeft op de loonheffingen voor studerende werknemers. Je kunt hiervoor in aanmerking komen als je ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling, wanneer je kinderbijslag of studiefinanciering ontvangt, als je geen andere inkomstenbron hebt en als je per kwartaal onder de verdiengrens van €3.240,00 blijft. Er wordt in dat geval geen loonheffing ingehouden op je salaris. Dat betekent dat je netto salaris vrijwel gelijk is aan je bruto loon! Bij Matchpoint Banen kan je gebruik maken van deze regeling. Vraag ernaar bij een van onze medewerkers. Let op: kom je boven het maximum kwartaalbedrag uit met je verdiensten, dan wordt er alsnog met terugwerkende kracht over dat kwartaal belasting geheven. Je moet dus ieder kwartaal vooraf goed bedenken hoeveel je denkt te gaan werken en verdienen, want je kunt je scholieren- en studentenregeling alleen stopzetten op de 1e dag van ieder kwartaal. 
 • Studiefinanciering, kinderbijslag en bijverdienen: Ontvang jij studiefinanciering (oude en nieuwe stelsel), een beurs, lening of reisproduct voor een WO, HBO of MBO opleiding? Of ontvangen jouw ouders nog kinderbijslag voor jou? In alle gevallen mag je onbeperkt bijverdienen. Voorheen gold een bijverdiengrens, deze is afgeschaft per 1 januari 2024. 

8. Ik ben nog geen 18 jaar oud, mag ik dan al werken?

In Nederland mag je al werken vanaf je dertiende. Dat is best jong en daarom zijn er door de Nederlandse overheid regels opgesteld voor jongeren onder de 18 jaar. Zo loop je geen risico's op het gebied van veiligheid en gezondheid en blijft er nog genoeg tijd over voor je welverdiende nachtrust, huiswerk en school. Het moet tenslotte wel leuk blijven. Wat je wel en niet mag doen, hangt af van je leeftijd. Een 17-jarige mag meer doen en langer werken dan iemand van 13. Op de site van de rijksoverheid staat precies omschreven wat op jou van toepassing is. Twijfel je of heb je vragen? Bel, mail of kom even langs.