Helloflex login
Favoriet(en)
Sluiten

Jouw favorieten

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben wij een aantal veelgestelde vragen voor je beantwoord. Staat jouw vraag er toch niet tussen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op of kom langs op ons kantoor. Bel naar 0117-399199 of mail naar info@matchpointbanen.nl en wij staan je graag te woord.

1. Hoe gaat solliciteren bij Matchpoint Banen in zijn werk?

Wat leuk dat je interesse hebt in een van onze vacatures! Solliciteren of contact met ons opnemen kan gemakkelijk en snel op 3 manieren:

 • Via onze website: Solliciteer gemakkelijk en snel online. Vul het formulier in, voeg je CV of een sollicitatie-video bij en schrijf in het opmerkingenveld waarom jij de ideale kandidaat voor de functie bent.
 • Per mail: Je kan ook een mail sturen naar sollicitaties@matchpointbanen.nl. Voeg ook in dit geval je CV bij en schrijf in de mail een korte motivatie en toelichting op jouw sollicitatie.
 • Bellen: Uiteraard kan je ons bellen op 0117-399199 voor vragen over onze vacatures, om je interesse in een vacature kenbaar te maken, om een afspraak te maken voor een inschrijving of om jouw sollicitatie toe te lichten. Wij vragen je dan alsnog om je CV op te sturen. 

Niet gevonden wat je zocht? Dan kan je een open sollicitatie sturen met jouw wensen en kwaliteiten. Of maak een persoonlijke vacature alert aan, waarmee je onze nieuwe vacatures direct in jouw mailbox ontvangt.

Wat gebeurt er met mijn sollicitatie?

Na jouw sollicitatie ondernemen we de volgende 3 stappen om jou naar een nieuwe baan te bemiddelen:

 1. Zodra wij jouw sollicitatie hebben ontvangen gaan we direct voor je aan de slag. We beoordelen jouw geschiktheid voor de functie aan de hand van jouw CV, motivatie en wensen.  Waar nodig nemen we contact op met de opdrachtgever, om onderdelen uit jouw profiel anoniem met hen te bespreken. Je kan van ons een reactie op jouw sollicitatie verwachten binnen 2 of 3 werkdagen. 
 2. Bij interesse in jouw profiel maken we een afspraak voor een persoonlijke inschrijving. Wij geloven nog altijd in de kracht van persoonlijke bemiddeling. Algoritmes kunnen handige hulpmiddelen vormen in het vinden van geschikte kandidaten, maar om écht die perfecte match te kunnen maken is persoonlijk contact essentieel. Een inschrijving vindt altijd plaats op het kantoor van Matchpoint Banen aan het Spuiplein in Breskens en dit duurt maximaal een half uur. 
 3. Na de persoonlijke inschrijving kunnen wij écht stappen ondernemen en jouw profiel en CV voorleggen bij de opdrachtgever. Bij interesse plannen we een sollicitatiegesprek in met de opdrachtgever. Als zij jou willen aannemen, dan regelen wij jouw eerste werkdag. Daarna gaat alles vanzelf en sta je onder directe leiding van het bedrijf, wij zijn jouw formele werkgever.

2. Wat is het verschil tussen werving & selectie, uitzenden en detacheren?

We begrijpen dat het in de wirwar van uitzend-termen vaak onduidelijk kan zijn wat nu precies op jou van toepassing is. Het belangrijkste is: we bemiddelen in werk in Zeeuws-Vlaanderen. Dit doen wij op verschillende manieren. Uitzenden komt het vaakst voor. Matchpoint Banen brengt de uitzendopdracht, ofwel vacature, en de geschikte kandidaat samen, waaruit een uitzendovereenkomst voortvloeit. De duur van de opdracht kan uiteenlopen van 1 dag tot een groot aantal jaren met een vast contract bij Matchpoint Banen. 

Bij een detachering is dat anders. Hierbij gaat het om een opdracht voor bepaalde duur, met een vooraf vastgelegd aantal uren per week. Dit komt bijvoorbeeld regelmatig voor in de bouw. In het geval van werving en selectie besteedt een bedrijf het gehele sollicitatieproces uit bij Matchpoint Banen. Ze maken daarbij gebruik van onze expertise en het uitgebreide netwerk dat wij hebben in de regio. Na de sollicitatieprocedure neemt het bedrijf het vervolg weer over van Matchpoint Banen.

Nu kan jij tijdens de sollicitatieprocedure en in jouw contract herkennen welke manier van bemiddeling door Matchpoint Banen op jou van toepassing is.

3. Ik ga aan de slag via Matchpoint Banen, wat moet ik weten?

Wat leuk dat we jou hebben kunnen bemiddelen naar een nieuwe baan! Hier stopt onze service niet, we verzorgen namelijk ook het werkgeverschap. Je gaat met ons een arbeidsovereenkomst aan en wij betalen jouw salaris uit. Goed werkgeverschap staat voorop en daarbij hoort een steeds hogere mate van ontzorging. Dit is een groot onderdeel van ons vakgebied geworden. Lees hieronder op welke manier wij ontzorgen:

 • Wanneer je aan het werk gaat voor Matchpoint Banen, is de uitzend-CAO van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) op jou van toepassing. Benieuwd naar alle arbeidsvoorwaarden, rechten en plichten? Uitgebreide informatie hierover kan je vinden in de CAO, via deze link
 • In Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering te hebben, wanneer je aan het werk gaat. Het goede nieuws is, dat Matchpoint Banen dit voor jou voordelig maakt! Wij bieden alle medewerkers en flexkrachten een collectiviteitskorting aan van 10% op zorgverzekeringen bij Avéro Achmea of CZ. Ga je aan de slag bij Matchpoint Banen dan kan je onmiddellijk gebruik maken van deze aantrekkelijke kortingspakketten.
 • Heb je een baan gevonden via Matchpoint Banen, maar ben je nog op zoek naar een woning? Ook in dat geval staan wij voor je klaar. Je kan namelijk gebruik maken van onze Matchpoint Residenties. Je woont dan tegen een vriendelijk tarief in een comfortabel huis of appartement in de buurt van jouw werkplek. Klik hier voor meer informatie.
   

4. Hoe zit het met mijn pensioen?

Uiteraard heb je als uitzendkracht (ouder dan 21 jaar) ook recht op pensioen. Vanaf 26 gewerkte weken bouw je pensioen op volgens de pensioenregeling bij StiPP, het pensioenfonds voor de flexbranche. De uitvoering daarvan ligt bij Achmea. Kijk hier voor meer informatie over jouw pensioen bij StiPP.

5. Wat als ik ziek word, krijg ik dan doorbetaald?

Iedereen is wel eens ziek en kan daardoor niet naar het werk komen. Wij vragen medewerkers van Matchpoint Banen om bij ziekte vóór aanvang van de werkdag naar de directe leidinggevende te bellen. In de tweede plaats bel je naar Matchpoint Banen om jouw ziekmelding door te geven, op het nummer 0117-399199. Wij dragen vervolgens zorg voor een correcte ziekte-uitkering en voor je verzuimbegeleiding. We hebben dat ondergebracht bij onze partner Acture. Kijk hier voor meer informatie.

6. Kan ik bij Matchpoint Banen ook cursussen en/of scholing volgen?

Bij goed werkgeverschap hoort ook investeren in de medewerkers. Dit is voor ons erg waardevol en daarom bieden we jou de mogelijkheid om relevante cursussen en scholing te volgen. Hiervoor maken we afspraken met jou en met je werkgever. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en jouw wensen te bespreken.

7. Ik wil naast mijn studie graag wat bijverdienen, wat moet ik weten?

Bijverdienen naast je studie of school kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een zomerbaan of als weekend- en vakantiekracht. Er zijn een aantal zaken die je moet weten als je naast een studie gaat werken. Hieronder vind je meer informatie over zomerbanen, studeren en bijverdienen en studiefinanciering, kinderbijslag en bijverdienen:

 • Zomerbanen: Beleef een echte Zeeuwse zomer, met een zomerbaan via Matchpoint Banen! In de maanden juli en augustus barst het toeristische seizoen los in de regio. Er komen dan honderden zomerbanen vrij bij onder andere strandpaviljoens, campings, supermarkten, winkels enzovoorts. Check onze zomerbanen-pagina voor meer informatie en om online te solliciteren.
 • Studeren & bijverdienen: De belastingdienst kent een speciale scholieren- en studentenregeling, die betrekking heeft op de loonheffingen voor studerende werknemers. Je kunt hiervoor in aanmerking komen als je ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling, wanneer je kinderbijslag of studiefinanciering ontvangt, als je geen andere inkomstenbron hebt en als je verdiensten onder de grens van € 2214,- per kwartaal blijven (2022). Er wordt in dat geval geen loonheffing ingehouden op je salaris. Dat betekent dat je netto salaris vrijwel gelijk is aan je bruto loon! Bij Matchpoint Banen kan je gebruik maken van deze regeling. Vraag ernaar bij een van onze medewerkers. Let op: kom je boven dit kwartaalbedrag uit met je verdiensten, dan wordt er alsnog met terugwerkende kracht over dat kwartaal belasting geheven. Je moet dus ieder kwartaal vooraf goed bedenken hoeveel je denkt te gaan werken en verdienen, want je kunt je scholieren- en studentenregeling alleen stopzetten op de 1e dag van ieder kwartaal. 
 • Studiefinanciering, kinderbijslag en bijverdienen: Krijg jij nog studiefinanciering volgens het oude stelsel of ontvang je een beurs, lening of reisproduct voor een MBO-opleiding? Dan mag je in 2022 € 15.828,77 aan belastbaar jaarsalaris ontvangen, zonder dat dit een nadelig effect heeft op je studiefinanciering of beurs, lening, reisproduct. Zodra je in de nieuwe regeling valt, het zogenoemde leenstelsel, dan mag je zoveel bijverdienen als je wil en kan. Hetzelfde geld voor medewerkers die kinderbijslag ontvangen.

8. Ik ben nog geen 18 jaar oud, mag ik dan al werken?

In Nederland mag je al werken vanaf je dertiende. Dat is best jong en daarom zijn er door de Nederlandse overheid regels opgesteld voor jongeren onder de 18 jaar. Zo loop je geen risico's op het gebied van veiligheid en gezondheid en blijft er nog genoeg tijd over voor je welverdiende nachtrust, huiswerk en school. Het moet tenslotte wel leuk blijven. Wat je wel en niet mag doen, hangt af van je leeftijd. Een 17-jarige mag meer doen en langer werken dan iemand van 13. Op de site van de rijksoverheid staat precies wat voor jou van toepassing is. Twijfel je of heb je vragen? Bel, mail of kom even langs.